Jejich chuť si určitě oblíbí malí i velcí strávníci.
Ingredience:
4 kuřecí čtvrtky
3 lžíce medu
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
1 lžíce citronové šťávy
½ lžičky mleté papriky
sůl, pepř
250 g rýže
Postup:
V míse smíchejte med, sójovou omáčku, olej, prolisovaný česnek, citronovou šťávu, papriku, sůl a pepř.
Čtvrtky potřete marinádou a nechte odležet aspoň 1 hodinu.
Troubu předehřejte na 190 °C. Kuře vložte do pekáče spolu s marinádou a pečte asi 50 minut. Během pečení pravidelně přelévejte výpekem, aby se vytvořila karamelizovaná kůrčička.
Rýži uvařte dle návodu.
Na talíř dejte porci rýže, na ni položte kuřecí čtvrtku a přelijte trochou šťávy z pekáče.
No teda, med a kuře, to bych fakt nečekala! Asi to zkusím, když je to tak snadný, stejně potřebuju nějakej novej nápad na večeři.
Tento recept vypadá fantasticky! Kombinaci medu a kuřete jsem ještě nezkoušela, ale určitě to zařadím do repertoáru. Navíc je to snadné a určitě chutné.
Med na kuřeti? To mi zní zajímavě! Určitě to vyzkouším o víkendu, děti budou nadšené. 😊