Konec listopadu zasvětila značka Mercedes-Benz gastronomii.
Pavel Maurer totiž v Mercedes Foru na pražském Chodově vyhlásil deset nejlepších restaurací podle XXII. ročníku celostátní ankety Maurerův výběr Grand Restaurant, jehož partnerem je nově značka Mercedes-Benz.
Absolutním vítězem v soutěži kulinářského umu se stala olomoucká restaurace Entrée.
Entrée svého úspěchu dosáhla mimo jiné díky šéfkuchaři Přemku Forejtovi, který v minulosti vařil například v londýnské michelinské restauraci L’Autre Pied, a dva roky v brněnské KOISHI fish & sushi.
Na místě druhém se umístila jedna ze tří restaurací s michelinskou hvězdou v České republice, Radisson Blu Alcron hotel, Alcron v čele s šéfkuchařem Romanem Paulusem.
Třetí příčku obsadila Terasa U Zlaté studně, za jejímž úspěchem nestojí nikdo jiný než Pavel Sapík.
Další místa v první desítce obsadili Radisson Blu Alcron hotel, La Rotonde v Praze 1, Miura hotel (Čeladná), Pavillon (Brno), Four Seasons hotel, CottoCrudo (Praha 1), Chateau Mcely, Piano Nobile (Mcely), Bellevue (Praha 1), Grand Cru (Praha 1).
Na hodnocení se v tomto ročníku podílelo 1620 nezávislých hodnotitelů, kteří známkovali kvalitu jídla, obsluhy a interiéru v 974 vybraných restauracích v celé ČR. Součástí slavnostního večera byla i degustace připravená vítěznými podniky.
Hosté měli možnost vychutnat si například restovaná foie gras s rizotem z červeného zelí, carpaccio z jelena s květákem a lesními houbami, tartar z mléčného telecího s kozím sýrem Buche Affinée a opečeným toastem, čokoládové cremeaux a slaný karamel, nebo zkaramelizovanou čokoládovou panna cottu s mangovo-banánovou marmeládou.
Všechny pokrmy doplnila vybraná vína, širokou nabídkou se prezentoval Bohemia Sekt a Staropramen přestavil zcela novou kolekci pivních speciálů.