Hamburger je jednou z grilovacích klasik. Vylepšit ho můžete i plátkem grilované slaniny.
Potřebujete:
✿ olivový olej
✿ 3 cibule
✿ 600 kg mletého hovězího
✿ 2 vejce
✿ 3 lžičky sušeného česneku
✿ 2 lžíce omáčky worcester
✿ 2 lžičky hořčice
✿ sůl, pepř
✿ 1 rajče
✿ 6 plátků sýru čedar
✿ 6 listů salátu
✿ 6 nakládaných okurek
✿ 6 hamburgerových housek
✿ kečup, hořčici
1. Na středně velké pánvi s těžkým dnem rozehřejte na mírném ohni olej. Přidejte na tenká kolečka nakrájené dvě cibule a na mírném plameni ji osmažte a dejte ji stranou.
2. V míse smíchejte mleté maso, vejce, jemně nakrájenou cibuli, česnek, worcester, hořčici, sůl a pepř. Směs rozdělte maso na stejné části a vytvarujte placičky, osolte je a opepřete a položte na rozpálený gril.
3. Grilujte z obou stran, až je maso propečené. Položte na ně sýr a nechte ho rozpustit. Zatímco na grilu opečte rozpůlené housky. Spodní díl pomažte kečupem či hořčicí, přidejte placičky, salát, cibuli, plátky rajčete a okurky a přiklopte.