Suroviny na 6 porcí:
1 lžíce olivového oleje
100 g nudliček anglické slaniny
2 nadrobno nakrájené cibule
3 plátky toustového chleba (na kostičky)
smetana na pokropení
300 g mletého hovězího masa
2 stroužky česneku
1 lžíce worcesterské omáčky
1 lžíce dijonské hořčice
k podávání 1 vejce
1 vejce na potření
2 lžičky sekaného tymiánu
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
1 menší sklenice nakládaných cibulek
2 balení listového těsta (cca 500g)
hladká mouka na vál
Postup:
V pánvi na oleji opékejte slaninu 3 minuty, pak přidejte cibuli a opékejte 5 minut dosklovita.
Chleba pokropte smetanou. Obsah pánve i chleba smíchejte s masem, česnekem, worcesterskou omáčkou, hořčicí, vejcem a tymiánem. Osolte, opepřete a vmíchejte 2/3 cibulek.
Troubu předehřejte na 200°C. Těsto rozválejte, vykrájejte kola, rozdělte na ně masovou směs a udělejte půlkruhové šátečky. Potřete vejcem a pečte zhruba 25 minut dozlatova. Podávejte s hořčicí a zbylými cibulkami