Kuře na paprice známe všichni. Tohle je ovšem jeho o hodně vylepšená verze. Maso je jemné, mleté a naprosto vynikající.
Ingredience:
400 g mletého hovězího masa
1 vejce
2 lžíce strouhanky
1 cibule
1 stroužek česneku
sůl, pepř
olej
Na omáčku:
1 lžíce másla
1 menší cibule
2 lžičky sladké mleté papriky
1 lžička uzené papriky
250 ml smetany na vaření
sůl, pepř
petrželka
Postup:
V míse smíchejte maso s vejcem, strouhankou, cibulí, česnekem, solí a pepřem. Vytvarujte koule a opečte je na pánvi na oleji dozlatova ze všech stran. Poté je vyjměte a dejte stranou.
Do pánve přidejte máslo a na něm orestujte nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přisypejte papriku.
Zalijte vodou, přidejte smetanu, osolte a opepřete. Vraťte do pánve masové koule a nechte vše společně 10–15 minut jemně provařit.
Podávejte posypané nasekanou petrželí, aby vše dobře vypadalo.
Líbí se mi ta kombinace chutí. Už jen z popisu je cítit, že to bude vynikající. Nezapomeňte na petrželku pro svěží nádech.
Tento recept je skvělou alternativou ke klasickému kuřeti na paprice. Masové kuličky mohou být snadno oblíbeným jídlem celé rodiny.
Jsem nadšená z ingrediencí. Uzená paprika dodá jídlu speciální chuť. Určitě se těším na přípravu.
Hurá, to je přesně ten typ receptu, co mám ráda. Vypadá to jednoduše a určitě to chutná skvěle. Díky za tip!
Wow, to zní jako skvělý recept! Určitě vyzkouším ty masové kuličky na paprice. Můj přítel miluje mleté maso.