Na masové kuličky keftedes se nejčastějí používá telecí nebo hovězí maso. Protože je však hovězí levnější, připravili jsme si pro vás recept právě z něj.
Suroviny:
500 g mletého hovězího masa
150 g strouhanky
1 vejce
1 lžička sušeného oregana
1 lžička sušené máty
1 bílá cibule
2 stroužky česneku
6 lžic olivového oleje
1 dcl bílého vína
mouka na obalení
sůl a pepř
Na omáčku:
5 lžic olivového oleje
6 velkých rajčat
sůl a pepř
čerstvá petrželka
Postup:
Do mísy vložte maso, strouhanku, vejce, mátu, česnek, cibuli, oregano, olivový olej, víno, sůl, pepř a promíchejte.
Vytvarujte kuličky a zaprašte je moukou. Smažte je po dobu 4 minut.
V kastrolu si rozehřejte olej, přidejte rajčata, sůl, pepř. Vařte 20 minut.
Poté kuličky vložte do omáčky a posypejte je čerstvou petrželkou.
Tip pro lepší chuť
Hovězí kuličky v omáčce můžete podávat s čerstvým chlebem anebo s bílou rýží ovoněnou trochou šafránu a kurkumy.