Suroviny:
800 g mletého masa (vepřové + hovězí)
1 vejce
1 cibule
2 stroužky česneku
2 plátky toustového chleba
3 lžíce mléka
1 hrnek mladých kopřiv
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje
Postup:
V pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a orestujte dozlatova. Toustový chléb nakrájejte na co nejmenší kousky, nasypte do hrnku a zalijte mlékem.
Do velké mísy dejte mleté maso, vejce, nasekané kopřivy, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Přidejte toustový chléb předem zbavený přebytečného mléka. Nakonec přidejte i orestovanou cibulku a vše dobře promíchejte.
Mokrýma rukama tvarujte stejně velké kuličky o průměru zhruba 3 cm. Klaďte je na plech vymazaný olivovým olejem a pečte zhruba 15 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Podávejte se zeleninovým salátem, bylinkovým dipem nebo jen tak, s čerstvým chlebem.
Tip!
Pokud si nejste jistá, zda je směs dobře ochucená, a příčí se vám ochutnávat syrové maso, vytvořte malý karbanátek a ten opečte na pánvi.