Kuličky z vepřového masa zapečené v bramborové kaši s brynzou.
Příprava: 40 minut + 1 hod uležení
Náročnost: ***
Cena za porci: 33 Kč
Suroviny na 4 porce
– 400 g mletého vepřového masa
– 100 g strouhané goudy
– 1 vejce
– 1 lžička mleté papriky
– mléko
– sůl, pepř
– strouhanka
– olej
– 400 g brambor
– 100 g brynzy
– horké mléko
– máslo
Postup
1. Maso smíchejte se sýrem, vejcem, kořením a mlékem. Nechte hodinu uležet. Z masa tvořte kuličky a zprudka je opečte ze všech stran.
2. Oloupané brambory uvařte. Pak vymíchejte kaši s mlékem a máslem. Přidejte brynzu. Důkladně promíchejte.
3. Pekáček naplňte kaší a do ní zatlačte masové koule. Zapečte v troubě.