Masové koule jsou velice chutné a oblíbené. Vyzkoušejte variantu s houbami.
Příprava: 40 minut + 30 minut odležení
Náročnost: **
Cena za porci: 26 Kč
Suroviny na 6 porcí
1 kg mletého masa
250 g hub
2 cibule
8 plátků toustového chleba
400 ml smetany
2 vejce
muškátový květ
petrželová nať
1 lžíce másla
sůl, pepř
olej na smažení
Postup
1. Do mísy natrhejte toastový chleba. Zalijte smetanou a nechte odpočinout.
2. Na másle osmažte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte houby a chvíli restujte.
3. Mleté maso smíchejte s houbovou směsí, chlebem se smetanou, vejci a kořením. Dejte na 30 minut do lednice.
4. Ze směsi tvořte koule a smažte je na pánvi.