Albondigas je podobná naší rajské omáčce.
Na masové kuličky:
600 g mletého masa
1 vejce
40 g strouhanky
2 stroužky česneku
hrst petrželky
1 lžíce mleté pálivé papriky
4 lžíce olivového oleje
2 dl mléka
sůl, pepř
olej na smažení
Na omáčku:
1 cibule
4 stroužky česneku
2 dl červeného vína
1 l pasírovaných rajčat
2 bobkové listy
tymián, rozmarýn
1 lžíce mleté uzené papriky
1/2 lžíce balzamikového octa
sůl, pepř
Postup:
Všechny ingredience na kuličky si smíchejte dohromady. Z hmoty vytvarujte menší či větší kuličky. Osmažte je dozlatova. Po osmažení do výpeku nakrájejte cibuli a nechte ji zesklovatět. Přidejte nasekaný česnek a uzenou papriku.
Vše zalijte vínem a přiveďte k varu. Nakonec vmíchejte pasírovaná rajčata a bylinky podle chuti. Směs osolte a nechte 20 minut probublávat. Vraťte do omáčky kuličky, vmíchejte balzamikový ocet nebo trochu cukru a máte hotovo.
No, vypadá to celkem jednoduše. Asi to zkusim, ale nikdy jsem nevařila nic španělského. Myslíte, že je to pro začátečníka jako já v pohodě?