Suroviny:
750 g vepřové kýty
4 lžíce hořčice
150 g šunkového salámu
4 vařená vejce
½ červené papriky
100 g čedaru
1 syrové vejce
½ pórku
lžíce másla
1 cibule
sůl
pepř
Postup:
Vepřovou kýtu naklepejte na tenko, osolte a opepřete. Potřete ji plnotučnou hořčicí a poklaďte plátky šunky. Následně si připravte náplň.
Natvrdo uvařená vejce nakrájejte na kostičky, přidejte k nim kousky papriky, klobásy, pórek, syrové vejce a nastrouhaný sýr.
Dobře promíchejte. Touto směsí po celé ploše potřete naklepané maso a pevně ho srolujte. Takto vytvořenou roládu ovažte kuchyňským provázkem a zprudka ji ze všech stran opečte v pánvi na trošce rozpáleného oleje.
Poté ji vložte do zapékací mísy, zalijte ji hrnkem horké vody, okolo ní rozprostřete na velké kusy nakrájenou cibuli a zakryjte ji víkem.
Pečte na 180 °C asi 70 minut, následně odstraňte víko a nezakrytou roládu vraťte asi na 10 minut do trouby, aby se vytvořila kůrčička. Podávejte ji s vařenými bramborami a lehce přelitou vzniklým výpekem.
Tip!
Místo vepřového můžete použít dietní krůtí maso.
wow, to vypadá úžasně! Já miluju vejce ve všem, takže tohle musím zkusit. A ta fotka? Mňam!
jo vypadá to super, ale tolik surovin 😀 nevim jestli na to mam nervy, ale jinak bych si dala 😀
Recept vypadá báječně a na fotografiích to vypadá ještě lépe! Určitě vyzkouším, mám ráda kreativní způsoby, jak oživit klasické recepty. A ta rada s krůtím masem je skvělý tip pro ty, kdo si hlídají stravu.