Kdo si potrpí na mleté maso, ten nedá na tuhle šťavnatou a měkkou roládu dopustit.
Ingredience:
800 g vepřového boku připraveného na roládu
200 g směsi mletého vepřového a hovězího masa
1 stroužek česneku
2 vejce
150 g žampionů
2 lžíce másla
špetka tymiánu
sůl
pepř
Postup:
Žampiony nakrájejte na malé kousky. Poduste je na másle se solí a pepřem, pak přidejte vajíčka a umíchejte je do středně husta. Vaječnou houbovou směs nechte zchladnout a poté ji důkladně promíchejte s mletým masem spolu s tymiánem.
Roládu naplňte připravenou směsí a ovažte kuchyňským provázkem. Na pánvi roládu krátce osmažte a pak pečte při 180 °C v troubě zakrytou asi 60 min. Na závěr maso odkryjte a dopečte dozlatova.
Doba přípravy: 120 min
Cena: 240 Kč
Wow, tohle je fakt mňamka. Nejsem teda expert na vaření, ale tohle vypadá, že by mohlo být i v mých schopnostech.
To vypadá jako skvělý recept! Určitě to zkusím, mleté maso mám ráda a tahle roláda zní úžasně.