Suroviny:
115 g másla 170 g cukru třtinového 1 lžička vanilkového extraktu 1/2 zarovnané lžičky mleté skořice 1/4 zarovnané lžičky mletého hřebíčku špetka strouhaného muškátového oříšku 1/4 zarovnané lžičky mletého nového koření zhruba 600 ml kvalitního tmavého rumu šlehačka k podávání
Postup: V misce utřeme máslo, cukr, vanilkový extrakt a koření.
Lze připravit až 3 týdny předem a dobře zabalené uchovat v chladničce nebo v mrazáku. Před přípravou necháme povolit při pokojové teplotě. V rychlovarné konvici dáme vařit vodu – budeme potřebovat 125 ml na 1 drink.
Nahřejeme žáruvzdorné skleničky pod horkou tekoucí vodou, aby nepraskly. Do každé vlijeme 125 ml vroucí vody a 60 ml rumu. Přidáme 1 lžíci kořeněného másla a mícháme, až se rozpustí. Ozdobíme malým kopečkem šlehačky.