Suroviny: 1, 5 kg kuřete 2 lžíce másla 2 snítky rozmarýnu 8 stroužků česneku 1 citron sůl pepř 1 kg brambor 150 g pancetty 300 ml bílého vína Postup:
Brambory nakrájíme na 1 cm silné plátky, dáme je do hrnce s osolenou vodou vaříme do poloměkka.
Česnek rozmixujeme s lístky rozmarýnu a smícháme se změklým máslem. Z citronu ostrouháme kůru a se solí ji rozetřeme na pastu. Zašleháme do másla a opepříme. Prsty u kuřete od krku uvolníme kůži na prsou a do vzniklého laloku napěchujeme máslovou směs.
Osolíme, opepříme. Dovnitř vložíme čtvrtky citronu. Předvařené brambory rozložíme na dno pekáčku, osolíme, opepříme a dáme na ně nakrájenou pancettu. Doprostřed položíme kuře a podlijeme bílým vínem. Pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 1,5 hodiny dozlatova.
.