Jemná omáčka a spousta koření. To je indický pokrm zvaný butter chicken.
Suroviny:
650 g kuřecích prsou
3 lžíce citronové šťávy
5 stroužků česneku
2 cm zázvoru
3 lžíce garam masala
4 lžíce plnotučného jogurtu
4 lžíce másla
2 velké cibule
½ lžičky kurkumy
2 lžičky sladké papriky
30 ml smetany ke šlehání
sůl
olej
400 ml rajčat v konzervě
Postup:
Smíchejte citronovou šťávu, 2 prolisované stroužky česneku, nastrouhaný zázvor, 1 lžíci koření garam masala a jogurt. Maso nakrájejte na větší kostky a naložte ho alespoň na hodinu do marinády.
V hrnci rozehřejte olej a dejte na něj opéct na kostičky nakrájenou cibuli. Přidejte na plátky nakrájené 3 stroužky česneku, 2 lžíce garam masala koření, papriku, kurkumu a sůl.
Následně vhoďte rajčata a po 5 minutách také smetanu ke šlehání. Omáčku rozmixujte, a až začne problublávat, přidejte do ní kuře. Jakmile bude kuře hotové, vmíchejte do omáčky máslo.
Náš tip
Pro ještě lepší chuť přidejte do pokrmu špetku mleté skořice a jednu lžičku mletého kardamomu.