Tento indický pokrm je plný vůní i koření. Servírovat ho můžete s plackami nebo rýží. Před podáváním ho dozdobte koriandrem.
Ingredience: 4 porce
● 600 g kuřecích prsních řízků
● 2 stroužky česneku
● 3 lžíce másla
● 1 lžíce oleje
● 1 konzerva loupaných rajčat
● 1 cibule
● 1 lžička strouhaného zázvoru
● 1 chilli paprička
● 1 lžíce mleté kurkumy
● 1 lžička římského kmínu
● 1 lžička kardamomu
● 1 lžička garam masaly
● 150 ml 30% smetany
● citronová šťáva na dochucení
● sůl, pepř
Postup:
Maso nakrájejte na kostičky a promíchejte s kurkumou a římským kmínem. V hluboké pánvi rozehřejte polovinu másla se lžící oleje. Zprudka na něm opečte maso.
Vyjměte maso z pánve a ve výpeku opečte nakrájenou cibuli, nadrcený česnek a zázvor. Přidejte koření a nechte ho rozvonět.
Přidejte rajčata, sůl, pepř a krátce povařte. Vraťte do směsi maso, přilijte smetanu a nechte na mírném ohni probublávat 20 min.
Stáhněte směs z ohně a vmíchejte zbylé máslo.
Nakonec dochuťte citronovou šťávou.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 50 Kč