Maso tuňáka připomíná hovězí, je velmi chutné a zdravé. Steaky z něj jsou doslova lahůdka. Opékejte je jen krátce, stojí to za to.
Potřebujete:
✿ 2 steaky z tuňáka
✿ 1 svazek čerstvé bazalky
✿ 2 stroužky česneku
✿ 1 citron
✿ 1 lžíci vinného octa
✿ 1 hrnek olivového oleje
✿ 1 lžičku hrubozrnné soli
✿ 1 lžičku drceného pepře
1. Ze steaků odstraňte kůži, opláchněte je pod tekoucí vodou a osušte. V mixéru rozmixujte bazalku, česnek, citronovou šťávu, vinný ocet, olej, sůl a pepř.
2. Do mísy nalijte třetinu marinády, položte do ni steaky a zalijte zbývající marinádou. Dejte do lednice marinovat 1–2 hodiny, během toho steaky několikrát obraťte.
3. Rošt grilu potřete olejem, položte na něj steaky a grilujte podle chuti – středně propečené 4–6 minut z každé strany. Pak nechte steaky ještě 2–3 minuty odpočinout na talíři. Podávejte se zeleninou, případně bramborami.