I ryba může chutnat báječně, pokud ji umíte připravit. Nemusíte se ale bát, řekneme vám, jak na to.
Ingredience:
2 větší pstruzi
2 citrony
5 cherry rajčátek
2 větší brambory
1 kg himálajské soli
1 lžička namletého pepře
čerstvý rozmarýn
Postup:
Pstruhy důkladně omyjte, uložte je do zapékací mísy a bohatě je zasypejte himálajskou solí. Nechte je odpočívat do druhého dne.
Následující den pstruhy ze soli vyjměte a uložte je na plech vystlaný pečicím papírem.
Pstruha již nemusíte dále solit, ale určitě ho nezapomeňte pořádně opepřit.
K němu nakrájejte ještě na plátky brambory, cherry rajčátka a citrony.
Předehřejte si troubu na 180 °C a dejte péct ryby na zhruba 30 minut.
Po upečení můžete pstruha dozdobit snítkou čerstvého rozmarýnu a lahodný pokrm je hotový. Uvidíte, že si ryby vyloženě zamilujete.