Suroviny na 4 porce:
● 4 čerství pstruzi
● 75 g másla
● 1 citron
● 4 lžíce nadrobno nasekané pažitky
● 2 lžíce bylinkové kořenicí směsi
● podle chuti sůl, pepř
Postup:
Čerstvé pstruhy vymyjeme v ledové vodě, necháme okapat a osušíme papírovým ubrouskem. Po stranách pak rybu nařízneme několika mělkými zářezy, aby se rychleji propékala, a zakápneme ji citronem.
Máslo rozehřejeme v rendlíku, vmícháme koření, pažitku, bylinkovou směs a vše výrazně dochutíme solí. Gril si rozehřejeme středně velkou intenzitou. Pstruhy z obou stran potřeme máslovou marinádou a grilujeme z obou stran.
Dohromady to zabere asi 10 až 12 minut. Při otáčení si pomůžeme plochou obracečkou na ryby nebo pstruhy grilujeme ve speciální grilovací mřížce na ryby.