Jeden nejoblíbenějších způsobů úpravy lososa ve skandinávských zemích určitě zaboduje i u vás.
Ingredience:
500 g filetu z lososa s kůží
200 ml hrubé mořské soli
200 ml cukru krystal
pepř
1 hrst nasekaného kopru
Postup:
Cukr se solí promíchejte, přidejte pepř čerstvě umletý nahrubo a kopr. Na hluboký talíř nasypte asi třetinu směsi a rovnoměrně ji rozprostřete. Položte na ni lososa kůží dolů a dobře ho přimáčkněte. Poté ho posypejte zbylou směsí.
Hezky ji na maso přitlačte, aby bylo celé obalené. Talíř překryjte potravinářskou fólií a uložte do chladničky. Lososa nechte marinovat 48 až 72 hodin. V průběhu marinování jej 4krát až 6krát obraťte.
Marinovaného lososa pak zbavte cukrové směsi, pečlivě jej očistěte a nakrájejte ostrým nožem na tenké plátky. Podávejte ho s čerstvým křupavým pečivem a salátem nebo jej využijte k dalšímu vaření.
Doba přípravy: 15 min
Cena: 230 Kč
Jako milovnice filmu a dobrého jídla musím říct, že tento recept na marinování lososa je opravdová lahůdka. Už se těším, až to vyzkouším!
Tento recept na marinovaného lososa vypadá úžasně. Skandinávská kuchyně má mnoho co nabídnout a já miluji, jak je tento postup jednoduchý.
Marinovaný losos je fantastický! Ráda ho dělám na speciální příležitosti, určitě ho vyzkouším podle tohoto receptu!
Zní to skvěle! Určitě to zkusím, až budu mít volno. Ráda bych viděla, jak chutná marinování losoša doma!