Marináda z červené řepy dodá lososovi nejen skvělou chuť, ale i zajímavou barvu.
Potřebujete:
800g filet čerstvého lososa s kůží, 2 větší červené řepy, 150 g mořské soli, 150 g krupicového cukru, 2 lžíce kuliček černého pepře, 3 kuličky jalovce, 1 bobkový list, 1/2 lžičky estragonu, 150 g čerstvého kopru, citron, pár kapek olivového oleje
Postup:
Filet položte kůží dolů do mísy. Oloupejte a nastrouhejte řepy. Koření podrťte. Nasekejte polovinu kopru a smíchejte ho s kořením, solí, cukrem a řepou. Směs rozetřete na lososa a překryjte fólií. Zatižte prkénkem a uložte na dva dny do lednice.
Z lososa setřete marinádu, opláchněte ho pod studenou vodou a osušte. Pak odstraňte kůži. Filet posypejte zbylým sekaným koprem, pevně ho zabalte do fólie a dejte znovu na 2–8 hodin do chladu.
Lososa nakrájejte na plátky a podávejte s klínky citronu, snítkami kopru, pár kapkami olivového oleje a pečivem..