U kuřecích paliček je nejdůležitější marináda. Můžete je pak upéct, nebo grilovat.
Potřebujete:
✿ 12 kuřecích paliček
✿ 1 cibuli
✿ 2 stroužky česneku
✿ 1 snítku rozmarýnu
✿ 4 snítky tymiánu
✿ 100 ml oleje
✿ 100 ml bylinkového octa
✿ 3 lžičky sójové omáčky
✿ 3 lžičky sladké papriky
✿ 3 lžičky hořčice
✿ 3 lžičky kečupu
✿ sůl, pepř
1. Cibuli i česnek oloupejte a stejně jako rozmarýn a tymián nasekejte nadrobno a dejte do mísy. Přidejte olej, ocet, sójovou omáčku, sladkou papriku, hořčici a kečup. Jemně osolte, opepřete a promíchejte.
2. Kuřecí paličky omyjte a osušte a pak je důkladně obalte v marinádě. Zakryjte fólií a nechte v chladničce odležet ideálně do druhého dne. Občas promíchejte.
3. Paličky ze všech stran grilujte na rozehřátém grilu a potírejte zbylou marinádou. Nebo je opečte na oleji a poté dopečte i s marinádou v troubě při 180 °C asi 15 minut. Podávejte se zeleninovou oblohou, grilovanou zeleninou a dipem.
Marinády jsou podle mě klíčem k úžasný chuti. Tuhle zkusím příště a dám vědět, který varianta (gril nebo trouba) podle mě vede.
Takové jednoduché a chutné jídlo! Miluju grilování s rodinou a tenhle recept vypadá, že bude mít úspěch.