Výtečná uzená vepřová žebírka se sladko-pikantní marinádou podávejte s chlebem, oblohou z čerstvé zeleniny nebo bramborami.
Potřebujete:
✿ 2 kg uzených vepřových žeber
Marináda:
✿ 150 ml medu
✿ 100 ml sladké chilli omáčky
✿ 3 lžíce tmavé sójové omáčky
✿ 2 lžíce dijonské hořčice
✿ 1 lžičku adžiky
✿ 2 stroužky česneku
✿ 1 lžíci oleje
✿ 2 dl piva
✿ 1 lžičku sladké papriky
✿ sůl
✿ barevný pepř
1. Připravte marinádu, smícháním oleje, česneku, sójové a chilli omáčky, medu, hořčice, adžiky a piva. Ochuťte solí, pepřem a mletou paprikou a promíchejte.
2. Žebírka vcelku nebo nakrájená na kusy vložte do pekáče, potřete je z obou stran marinádou a nechte asi 2 hodiny marinovat. Pak vložte pekáč do trouby rozehřáté na 220 °C a nechte 15 minut zatáhnout.
3. Pekáč vyndejte, žebírka znovu potřete marinádou a přikryjte alobalem. Snižte teplotu na 180 °C a pečte asi 2 hodiny. Pak sundejte alobal, znovu potřete zbylou marinádou, zvyšte teplotu opět na 220 °C a 15 minut dopečte odkryté dozlatohněda.
Wow, to zní opravdu lákavě! Už dlouho jsem hledala něco nového na víkendové grilování a tohle bude perfektní. Díky za skvělý recept, jdu hned nakupovat.
Jééé, to vypadá na fantastický recept! Určitě vyzkouším, mám v kuchyni vše potřebné a vaření mě baví. Díky za super tip!