Propojení chutí je naprosto úchvatné, velice snadno mu propadnete.
Ingredience:
2 kuřecí prsní řízky
400 g čerstvých hub
1 cibule
1 lžička sladké papriky
½ lžičky kmínu
150 ml smetany na šlehání
4 lžíce oleje
barevný pepř
sůl
Marináda:
3 lžíce oleje
1 lžíce Dijonské hořčice
1 lžíce kečupu
1 lžíce sójové omáčky
3 stroužky česneku
Postup:
Nejdříve si připravíme marinádu, a to pouhým smícháním příslušných ingrediencí.
Kuřecí prsa rozkrojíme podélně na poloviny, mírně osolíme a opepříme a naložíme je alespoň na dvě hodinky do marinády.
Cibuli nakrájíme na proužky a osmažíme na oleji dozlatova. Přidáme houby a krátce orestujeme. Směs osolíme, přidáme kmín a sladkou mletou papriku.
Lehce podlijeme vodou a asi 12–15 minut dusíme. Maso i s marinádou přidáme do rozpálené pánve a opečeme dozlatova. Vše zjemníme šlehačkou či smetanou na vaření.
Krátce provaříme a je to.