Rýže se v Evropě začala běžně jíst už v 15. století. Tento jemný mandlový krém s růžovou vodou byl sladkou tečkou, jež ukončila bohaté šlechtické hostiny. Jeho jemná chuť a vůně dodávaly závěru stolování noblesní nádech.
Ingredience:
● 200 g mletých mandlí
● 500 ml mléka
● 3 lžíce cukru
● 1 lžíce růžové vody
● 2 lžíce rýžové mouky (nebo hladké mouky)
● špetka soli
Postup:
V hrnci smíchejte mleté mandle, mléko, cukr a špetku soli. Zahřívejte vše na mírném ohni, dokud se směs neohřeje. Potom přidejte růžovou vodu a mouku a důkladně všechno promíchejte.
Za stálého míchání vařte, dokud směs nezhoustne na konzistenci krému, což bude žádat zhruba 10 minut. Nalijte krém do misek a nechte vychladnout. Podávejte ozdobené plátky mandlí nebo třeba i sušenými růžovými lístky.
Příprava: 30 min
Cena: 250 Kč
Mandlový krém s růžovou vůní? To vypadá zajímavě a elegantně! Určitě vyzkouším tento recept na náš knižní večer s přáteli.
Tý jo, to zní jako pokrm pro princeznu! Moc ráda bych ten krém vyzkoušela a dala do svých fotek, určitě by skvěle vynikl.