Suroviny:
100 g loupaných a najemno rozemletých mandlí 80 g kaštanové mouky lžička mleté skořice půl lžičky mletého nebo rozdrceného fenyklu lžíce vody 25 g panenského oleje 50 g javorového sirupu marmeláda na slepování srdíček a hořká čokoláda na zdobení
Postup: Mandle si připravíme nejlépe den dopředu. Po krátkém převaření z nich sloupneme slupky a necháme do dalšího dne oschnout, aby se lépe rozemlely na mouku. Druhý den mandle tedy rozmixujeme na jemno a přidáme k nim kaštanovou mouku, skořici a fenykl.
Sypkou směs promícháme a přilijeme olej, javorový sirup a lžíci vody. Vypracujeme hladké těsto. Pro spojení chutí necháme těsto odpočívat v lednici přes noc. Na vál nemusíme použít mouku, a dokud je těsto chladné, pěkně se z něj vykrajují srdíčka.
Vykrajované tvary skládáme na plech vyložený pečicím papírem a následně pečeme v troubě o teplotě 170 stupňů zhruba 8 minut. Necháme srdce vychladnout a slepujeme marmeládou a polijeme čokoládou rozpuštěnou ve vodní lázni.