Med je perfektní přírodní konzervant. Můžete do něj naložit různé ořechy i čerstvé ovoce, nebo zkuste tenhle báječný recept s mandlemi.
Potřebujete:
✿ 150 g mandlí
✿ 6 lžic medu
✿ 30 g kokosového oleje
✿ 1 lžičku skořice
1. Připravte si čistou, ideálně vyvařenou sklenici s víčkem a neloupané mandle. Pak si vezměte med. Pokud není med tekutý, lehce ho zahřejte na vodní lázni, maximálně při 60 °C, aby neztratil cenné látky, ale přesto získal tekutou konzistenci.
2. Do tekutého medu zamíchejte rozpuštěný kokosový olej a skořici a promíchejte. Mandle vložte do sklenice a zalijte připraveným medem tak, aby byly všechny zcela ponořené.
3. Nechte stát při pokojové teplotě alespoň 24 hodin a skladujte na suché místě. Tuhle zdravou pochoutku můžete zobat jen tak nebo ji lze přidávat do ovocných salátů či kaší.
Wow, tenhle recept mě zaujal! Mám ráda jednoduché a zdravé dobroty, tak to zkusím.
To je super nápad! Mandle v medu můžou bejt docela fajn. Určitě to zkusim udělat.
Díky za tip, o tom jsem ještě neslyšela! Myslím, že to zkusím tento víkend, mandle a med mám doma.
Tento recept vypadá skvěle! Používám med na různé způsoby a mandle v medu musí být lahůdka. Určitě to zkusím.