Nadýchaný moučník ideální k nedělní odpolední siestě.
Potřebujete:
✿ 75 g hladké mouky
✿ 75 g cukru moučky
✿ 60 g másla
✿ 2 vejce
✿ 1/2 prášku do pečiva
✿ špetku soli ‚
✿ 1 hrnek malin
✿ 200 ml smetany ke šlehání
1. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, z bílků se solí ušlehejte tuhý sníh. V míse ušlehejte žloutky s cukrem a máslem do světlé husté pěny a pak do ní lehce vmíchejte sníh střídavě s moukou, až vznikne těsto.
2. Tři čtvrtiny těsta vlijte do formy na biskupský chlebíček nebo srnčí hřbet, polovinu malin lehce obalte v mouce a poklaďte jimi těsto. Nakonec vlijte zbývající těsto a dejte péct do trouby při 180 °C asi 20 minut.
3. Mezitím si ušlehejte šlehačku a navrstvěte ji na vychladlý moučník. Vršek ozdobte zbylými malinami, případně lístky meduňky.