Drobenkové malinové řezy s tvarohem jsou ideálním moučníkem k odpolední kávě.
Suroviny
Na těsto – 300 g polohrubé mouky – 170 g cukru krupice – 100 g rozpuštěného másla – 250 ml mléka – 2 vejce – 1 balení vanilkového cukru – 1 balení prášku do pečiva – máslo a hrubá mouka na plech
Na tvarohový krém – 500 g měkkého tvarohu – 1 lžíce pudinkového prášku – 1 balení vanilkového cukru – špetka citronové kůry – maliny (asi 500 g)
Na drobenku – máslo – polohrubá mouka – cukr krupice
Postup
1. Všechny ingredience na těsto dobře promíchejte do hladkého těsta. Těsto nalijte do máslem vymazaného a moukou vysypaného vyššího plechu.
2. V míse smíchejte tvarohy s pudinkovým práškem, citronovou kůrou a vanilkovým cukrem. Směs opatrně namažte na těsto. Navrch rozložte omyté a osušené maliny a štědře je posypte drobenkou, kterou vypracujete prsty z másla, mouky a cukru.
3. Koláč pečte v troubě vyhřáté na 185 °C dozlatova, asi 45 minut.