Suroviny:
150 g hořké čokolády
200 g cukru
150 g másla
200 g malin
3 vejce
70 g hladké mouky
3 lžíce kakaa
1 lžička kypřicího prášku
Postup:
Ve vodní lázni rozehřejte máslo s hořkou čokoládou. Až se suroviny spojí, odstavte rendlík z plamene a směs nechte vychladnout.
Mezitím v míse vyšlehejte vejce s cukrem do světlé, nadýchané pěny a poté do nich po troškách zašlehávejte prosátou hladkou mouku smíchanou s kypřicím práškem a kakaem.
Na závěr do těsta kuchyňskou stěrkou přimíchejte rozpuštěnou čokoládu a čerstvé maliny. Menší pekáček vyložte pečicím papírem a nalijte do něho těsto. Vložte ho do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 20 minut.
Propečenost vyzkoušejte špejlí, po zapíchnutí do středu koláče by na ní měly zůstat drobečky. Brownies nechte vychladnout na mřížce. Před podáváním ho poprašte kakaem a ozdobte čerstvými malinami.
Tip!
Zkuste do těsta přidat i kousky bílé čokolády.
No to vypadá božsky! Maliny a čokina, to je prostě kombo. Určitě zkusím, díky za nápad.
Velmi zajímavý recept, improvizace s malinami v brownies je skvělý nápad! Už se nemůžu dočkat, až to zkusím s rodinou o víkendu.
Tyjo, zní to fakt skvěle! Miluju maliny a čokoládu, takže tohle je jasná volba na víkendový pečení. Díky za super recept.
Malinové brownies jsem nikdy nezkoušela, ale tenhle recept vypadá opravdu lahodně. Už se těším, až ho vyzkouším, určitě to bude vítaná sladkost na oslavu!