Místo máty můžete do limonády přidat trochu mátového sirupu. Pokud nemáte čerstvé ovoce, použijte mražené, které nápoj i příjemně ochladí a nemusíte přidávat led.
Ingredience: 4 porce
● 1500 ml jemně perlivé vody
● 2 lžíce medu
● 300 g malin
● 2 snítky máty
● 2 lžíce citronové šťávy
● špetka strouhané citronové kůry
Postup:
Polovinu malin rozmačkejte. Zalejte je perlivou vodu. Přidejte citronovou kůru, citronovou šťávu a med. Ten ale můžete také zcela vynechat nebo jej nahradit nějakou alternativou jiného sladidla. Můžete použít např. stévii nebo čekankový sirup.
Do limonády přidejte ještě lístky máty a nakonec zbylé maliny. Limonádu nechte chvilku stát, optimálně v chladu. Na hodně prosluněné terase podávejte s ledem, případně skleničky vložte aspoň na 15 minut do lednice.
Příprava: 10 min
Cena za 1 porci: 8 Kč