Staré dobré buchty nic nepředčí.
Ingredience: 20 g droždí, 80 g cukru a 1 lžíce na kvásek, 200 až 230 ml mléka a 3 lžíce na kvásek, 500 g hladké mouky a 1 lžíce na kvásek, 40 g sádla, 2 žloutky, 1 lžíce rumu, špetka soli, na špičku nože mletého muškátového oříšku, 50 až 60 g másla na potření
Náplň: 700 ml mléka, 300 g mletého máku, 70 g cukru, 20 g perníku na strouhání.
Postup: Droždí promícháme s cukrem, mlékem a hladkou moukou a necháme na 15 minut vzejít kvásek. Smícháme mouku s cukrem, solí a muškátovým oříškem. Zbylé mléko promícháme se 2 žloutky a rumem. Do mouky dáme kvásek a rozšlehané vejce a sádlo.
Zpracujeme těsto a necháme ho hodinu kynout. Na náplň svaříme mléko, mák, cukr a perník. Trvá to asi 10 minut. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál a nakrájíme ho na 25 kousků.
Každý díl rozválíme a doprostřed vkládáme makovou náplň, zabalíme Tento tradiční český pokrm z jablek a pečeme 30 minut.