Skvělé kotlíkové jídlo, které můžete připravit také na chalupě.
Ingredience:
800 g filetů ze sladkovodní ryby
3 rajčata
1 žlutá a 1 červená paprika
2 cibule
100 ml smetany 33%
100 g anglické slaniny
1 lžíce sádla
2 lžičky mleté sladké papriky
½ lžičky mleté pálivé papriky
sůl
Postup:
Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. Rybu nakrájejte na kusy o velikosti sousta. Slaninu nakrájejte na kostičky a na troše sádla ji v kastrolu osmažte dozlatova. Přidejte nakrájenou cibuli a nechte zesklovatět.
Poté do hrnce vhoďte nakrájenou papriku, rybu a mletou papriku. Směs osolte, hrnec zakryjte a paprikáš vařte na malém plameni asi 10 min. Chvíli před koncem vaření přidejte smetanu. Podávejte s těstovinou nebo pečivem.
Doba přípravy: 40 min
Cena: 200 Kč
Maďarský rybí paprikáš vypadá skvěle, určitě ho zkusím uvařit na chalupě! Kombinace ryby a paprik je zajímavá a určitě moc chutná.