Suroviny:
2 konzervy červených fazolí v nálevu 2 klobásy Chamburizo 2 ks středně velké cibule 1 lžíce mleté papriky 1 lžíce sušené majoránky bobkový list 2 stroužky česneku 1 feferonka 0,75 l vývaru 2 lžíce hladké mouky 0,05 l rostlinného oleje 1 lžíce másla sůl, pepř dle chuti
Postup: V rozpáleném hrnci s olejem orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme máslo, mletou papriku a bobkový list. Zpěněnou cibuli zaprášíme hladkou moukou a za stálého míchání metlou vytvoříme hladkou jíšku, kterou postupně zaléváme vývarem.
Po zavaření přidáme nálevu zbavené fazole, nasekanou feferonku a vše necháme 20 minut vařit na mírném plameni.
Těsně před dovařením přidáme na kolečka nakrájenou Chabmurizo klobásu, kterou v polévce jen ohřejeme. Dochucujeme solí, pepřem, majoránkou a třeným česnekem.
TIP: V rámci oslav 90 let masokombinátu v Krahulčí je možné s výrobky Krahulíka soutěžit na webu www.90letkrahulika.cz o 90 různých atraktivních cen..