Roláda se plní ořechy či mákem.
Ingredience:
350 g hl. mouky
150 g másla
60 g cukru moučka
2 vejce
80 ml mléka
20 g droždí
sůl
Na náplň:
250 g vlašských ořechů
120 g cukru
skořice
kůra z 1 citronu
80 ml mléka
med
rozinky
Postup:
Z teplého mléka, droždí a lžíce cukru nechte vzejít kvásek.
V míse vypracujte mouku, cukr, sůl, máslo. Přidejte kvásek a 1 vejce.
Na náplň smíchejte mleté ořechy, cukr, skořici a citronovou kůru. Zalijte horkým mlékem, přidejte med a případně rozinky.
Těsto rozdělte na dvě části. Každou vyválejte na obdélník, potřete ořechovou náplní a srolujte.
Roládu potřete vejcem a dejte na 10 minut do lednice. Pečte při 180 °C asi 30–35 minut.
Bejgli jsem nikdy nezkoušela, ale tohle vypadá tak jednoduše a chutně. Díky za recept, určitě to o víkendu upeču.
Tohle zní naprosto fantasticky! Miluju ořechy a spojení s citronovou kůrou musí být skvělý. Už se těším, až to vyzkouším.