Přeneste se s naším receptem na sluncem zalité pobřeží Středozemního moře. Opečené krevety s pancettou se skvěle hodí k řadě příležitostí – ať už jde o romantickou večeři, letní večer na zahradě s rodinou, nebo domácí koktejl párty.
Spojení jemné chuti mořských plodů a bohaté chuti pancetty si všichni zamilují. Domácí příprava vás vyjde levněji než krevety v restauraci.
Suroviny:
600 g krevet
4 stroužky česneku
sůl
pepř
1 snítka rozmarýnu
100 g pancetty
olej
Na salát:
200 g listového salátu
200 g rajčat
1 cibule
1 lžíce červeného vinného octa
olivový olej
Na dohotovení:
Středomořský dressing Spak
Bylinkový dressing Spak
Dressing Tisíc ostrovů Spak
Krok za krokem:
1. Rajčata nakrájejte na tenčí plátky. Listový salát opláchněte a vložte do misky.
2. K salátu přidejte na kolečka nakrájená rajčata a cibuli.
3. Vše dochuťte solí a pepřem a zakápněte olejem a octem.
4. Krevety jemně osolte a opepřete. Na špejle napichujte střídavě krevety a pancettu. Česnek nakrájejte na plátky.
5. V pánvi zahřejte trochu oleje a opečte na něm zprudka špízy z obou stran.
6. Na poslední chvíli přidejte ke špízům lístky rozmarýnu a plátky česneku. Vše ještě krátce opečte a vyjměte. Salát rozdělte na talíře, přidejte špízy a podávejte s dressingy.
Ochuceno dressingy
Ať už se krevety s pancettou rozhodnete servírovat jako lehký předkrm, nebo hlavní chod, zaručeně nešlápnete vedle.
Výsledek bude mít perfektní šmak s dressingy, například bylinkovým s jogurtem, středomořským nebo dressingem Tisíc ostrovů. Kombinace chutí uspokojí každého milovníka čerstvých bylinek a pikantního koření.
Jak na to?
Než se pustíte do opékání, krevety jemně osolte, přidejte špetku jedlé sody a nechte je asi 15 minut v lednici odpočinout. Sůl je totiž pomáhá při vaření udržet šťavnaté a zásaditá jedlá soda jim dodá křupavost a udrží jejich pevnou strukturu.
Dejte si pozor, abyste krevety nepřevařili. Na jejich opečení vám stačí jen 2 až 3 minuty z každé strany. Pokud je na pánvi necháte déle, ztratí svou šťavnatost. Hotové krevety mají narůžovělou barvu.
Pokud chcete krevetám dodat zajímavější chuť, naložte je před vařením do marinády z citronové šťávy, česneku a olivového oleje. Nemarinujte je ale déle než 2 hodiny.
Bylinkový dressing s jogurtem
Je vyroben z prémiového českého bílého jogurtu. Má jemnou chuť a aromatickou vůni bylin a je vhodný pro bezlepkovou dietu. Doporučená cena 250 ml je 69,90 Kč.
Středomořský dressing
Krémový dressing s pikantní chutí sušených rajčat, citronové šťávy, bazalky, česneku a koření skvěle doplní všechny zeleninové saláty a přílohy. Je vhodný pro bezlepkovou dietu. Doporučená cena 250 ml je 72,90 Kč.
Tisíc ostrovů dressing
Krémový dressing s pikantní chutí rajčat, červené papriky, pažitky, citronové šťávy a koření skvěle doplní zeleninové saláty nebo bramborové hranolky. Je vhodný i pro bezlepkovou dietu. Doporučená cena 250 ml je 72,90 Kč.
Recept vypadá úžasně! Moc dekuji za inspiraci. Určitě vyzkouším, krevety miluju a v kombinaci s pancettou to musí být neodolatelné. Máte skvělé tipy i na dochucení salátu!