Je možné místo jehněčího zaměnit maso za hovězí, doba dušení se ale prodlouží o dalších 30 min.
Ingredience:
olej (na smažení)
sůl a pepř
2 snítky rozmarýnu
špetka nového koření
špetka tymiánu
600 g jehněčí kýty
500 g brambor
200 g cibule
200 g mrkve
1,5 l vývaru
4 bobkové listy
Postup:
V hrnci na oleji orestujte najemno nakrájenou cibuli a přidejte na kostky nakrájené jehněčí maso, osolte a opepřete. Zalijte vývarem a přidejte 100 g brambor nakrájených na kostky, koření a rozmarýn a duste asi 45–60 minut (skoro doměkka).
Poté přidejte zbytek oloupaných a na větší kusy nakrájených brambor a na kolečka nakrájenou mrkev. Vše poduste dalších 20–30 minut, až jsou brambory měkké.
Náš tip
Jehněčí se řadí mezi luxusnější druhy masa, jednou za čas si ho ale dopřejte. Je velmi zdravé, obsahuje železo, minerály a omega–3 mastné kyseliny.