Tradičně je v něm slanina, sýr, vejce a smetana. Základní recept ale můžete obohatit.
Příprava: 60 minut
Náročnost: **
Cena: 23 Kč
Suroviny na 10 porcí
Na těsto
– 170 g hladké mouky
– 1 žloutek
– 100 g másla
– 3 lžíce studené vody
– špetka soli
Na náplň
– 200 g slaniny
– 100 g parmezánu
– 3 vejce
– 250 ml smetany ke šlehání
– špetka muškátového oříšku
– sůl, pepř
Postup
1. Těsto promixujte dlouhými noži nebo hákem na těsto v robotu. Těsto vyválejte a přeneste do vymazané formy. Dno propíchejte a dejte na 10 minut do lednice. Pak předpečte 10 minut při 200 ºC.
2. Pokrájenou slaninu opečte na suché pánvi. Sýr nastrouhejte nahrubo. Smetanu promíchejte s prošlehanými vejci, ochuťte solí, pepřem, muškátovým oříškem. Přidejte sýr a slaninu.
3. Směs nalijte na korpus a pečte ještě 25 minut.