Suroviny na 4 porce:
● 500 g čerstvého lososa bez kůže a kostí ● 2 šalotky
● 2 lž. sekaného kopru
● 1 lž. oliv. oleje ● mořská sůl
● 1 lž. citron. šťávy ● pepř
● 1 lžič. dijonské hořčice
● opečený toustový chleba
Na listový salát:
● 200 g list. salátu (polníček, rukola aj.) ● sůl a pepř
● 1 lž. vin. octa ● 2 lž. oleje
Postup:
1. Lososa zbavíme kůže a případných kostí a nakrájíme na velmi drobné kostičky. Přidáme k němu nasekaný kopr, najemno nakrájené šalotky, lžíci kvalitního olivového oleje, lžíci citronové šťávy, lžičku dijonské hořčice, mořskou sůl a mletý pepř.
Směs důkladně promícháme a necháme odpočinout asi 5 minut. Odstátou směs ochutnáme a dochutíme, přidáme pár kapek olivového oleje a znovu vše důkladně zamícháme.
2. Zatím si přípravíme listový salát. V misce smícháme 1 lžíci bílého vinného octa se 2 lžícemi olivového oleje, solí a pepřem. Takto připravenou zálivku přidáme k omytému salátu (těsně před podáváním) a promícháme. Tataráka podáváme vychlazeného s opečeným toustovým chlebem a listovým salátem.