Suroviny:
1 steak z lososa
1 křepelčí vajíčko
1 kávová lžička od každé hořčice – standard a dijonské
1 žlutá a 1 červená cibule
citronová nebo limetková šťáva
mletý bílý pepř
sůl
tortilla
Postup:
Lososa zbavte kůže, kostí a veškerých nečistot. Rybu si položte na prkýnko a naškrábejte špičkou ostrého nože. Máte-li hrubší kousky, ještě můžete posekat. Potom vložte do mísy, kde budete tatarák míchat.
Cibuli oloupejte a nakrájejte ji opravdu najemno. Poté opatrně přidejte hořčici – kávovou lžičku od každé. Podle množství. Osolte a opepřete podle chuti. Poté směs vidličkou vymíchejte do jemné až krémové konzistence.
Přidejte šťávu z citronu nebo limetky a vše ještě jednou společně promíchejte a dejte chladit do lednice. Před servírováním posaďte navrch tataráčku křepelčí vajíčko na zjemnění.
Jako poslední krok si předehřejte troubu na 200 °C a tortillu nakrájejte na 8 trojúhelníků, zakapejte olejem. Pokud chcete nachos pálivější, nebojte se tortillu posypat sušeným chilli. Nyní dejte na 3–5 minut do trouby.
Tatarák můžete samozřejmě podávat i s pečeným chlebem, kdo žije zdravě, může zvolit vícezrnné krekry.