Suroviny:
200 g lososa
1 větší avokádo
1 lžíce černých sezamových semínek
100 g mascarpone
1 limeta
1 stroužek česneku
1 lžíce vinného octa
sůl
pepř
1 šalotka
hrst čerstvého kopru
Postup:
Lososa očistěte, nakrájejte ho na co nejmenší kostičky a ty vložte do misky. Šalotku nasekejte nadrobno a smíchejte ji s lososem. Obojí bohatě zalijte limetovou šťávou, osolte, opepřete a promíchejte.
Avokádo oloupejte, zbavte ho pecky, nakrájejte na malé kostičky a také ho zakápněte limetovou šťávou. Osolte a opepřete podle chuti. Mascarpone smíchejte s prolisovaným česnekem a trochou nasekaného kopru. Přidejte vinný ocet a špetku soli a pepře.
Připravte si kulaté tvarovací formičky. Na jejich dno vyskládejte avokádo, poté vrstvu mascarpone a na závěr lososovou směs. Tataráček na talíři ozdobte sezamovými semínky a čerstvým koprem.
Tip!
Místo lososa můžete použít i čerstvého tuňáka.
Tak tohle je bomba. Já teda avokádo moc nemusím, ale v kombinaci s lososem a to mascarpone, to by mohlo být fakt dobre. Asi to zkusím jako překvapko pro kluky doma.
Super, musim to zkusit. Vypadá to fakt dobře a já miluju lososa. Jen doufam, že taky tak dobře bude chutnat.
Vynikající recept. Nepovažuji se za velkou kuchařku, ale toto bylo překvapivě jednoduché a výsledek byl opravdu lahodný. Doporučuji všem milovníkům zdravé kuchyně.
Achjo, vyzkoušela jsem ten recept a losos s avokadem je prostě nejlepší combo! Jsem ale trochu bojovala s tím, jak to krásně ozdobit na talíři.