Recepty na přípravu ryb bývají docela jednoduché, ale jedno chtějí, tu nejlepší kulinářskou péči.
Ingredience: 4 filety lososovitého pstruha, 3 stroužky česneku, 3 až 4 cm čerstvého zázvoru, 1 lžička mletého kmínu, 2 špetky pepře, 1 citron, nejlépe bio, 30 g másla, 1 lžička soli
Postup: Polovinu citronu vymačkáme a filety jí lehce zakápneme.Nastrouháme asi tak lžičku citronové kůry smícháme ji s prolisovaným česnekem a zázvorem, který nastrouháme nahrubo a také jej protlačíme lisem na česnek.
Touto směsí potřeme filety a necháme 10 minut odležet. Filety osolíme a dáme do zapékací nádoby kůží dolů, zasypeme je kmínem a pepřem. Nakrájíme máslo na tenké plátky a poklademe je na jednotlivé kusy. Pečeme zhruba 18 až 20 minut při 190 °C.