Ryby by se v jídelníčku měly objevovat alespoň dvakrát týdně, ať už v podobě pomazánky, zavináčů, nebo pečeného kusu masa.
Ingredience:
100 g uzeného lososa
400 g Lučiny nebo jiného krémového sýra
2 šalotky (1 červená cibule)
hrst klíčků (ředkvička, řeřicha)
hrst nasekané čerstvé petrželky
sůl
pepř
Postup:
Zeleninu jemně nastrouháme nebo použijeme robota. Vymačkáme přebytečnou šťávu a smícháme se sýrem a kousky lososa. Klíčky pokrájíme nožem nahrubo a přimícháme do pomazánky, kterou už jen podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Doba přípravy: 20 min
Cena: 140 Kč
Tak to musím vyzkoušet! Rychlovka na večeři a ještě zdravá? Paráda. A losos? No, ten miluju. Super článeček.
Výborný a stručný návod na přípravu zdravého jídla. Uzený losos je významným zdrojem omega-3 mastných kyselin, které přispívají k optimální činnosti srdce a mozku. Děkuji za inspiraci!
Moc pecka recept, vyzkouším. Losos je můj oblíbenec a tahle pomazánka vypadá na rychlou večeři jak dělaná. Dík za super tip!