Je zdravý, šťavnatý a chuťově výborný. Losos je i u nás jednou z nejoblíbenějších ryb. A se zeleninovým salátem a sýrem feta skvěle ladí.
Potřebujete:
✿ 2 filety lososa
✿ 6 cherry rajčátek
✿ ½ listového salátu
✿ 1 salátovou okurku
✿ 1 skleničku oliv
✿ 1 žlutou papriku
✿ 100 g sýru feta
✿ sůl
✿ koření na ryby
✿ 1 snítku rozmarýnu
✿ olej
✿ 1 citron
✿ hladkou mouku
Marináda:
✿ 200 ml bílého vína
✿ 100 ml olivového oleje
1. Steaky z lososa zbaveného kůže omyjte, osušte, osolte a posypejte kořením na ryby. Smíchejte víno s olivovým olejem, zalijte jím připravené filety a nechte 1–2 hodiny v chladu odležet.
2. Mezitím si salát natrhejte na kousky, rajčátka, okurku a papriku nakrájejte, dejte do mísy a přimíchejte olivy. Sýr nakrájejte na větší kostky a promíchejte se zeleninou.
3. Lososa vyndejte z marinády, poprašte hladkou moukou a 5 minut opečte na oleji s rozmarýnem z obou stran. Podávejte se salátem, zakápnuté citronem.
Perfektní recept na lehkou a zdravou večeři. Miluju kombinaci lososa se zeleninou a sýrem feta. Určitě vyzkouším.
Losos je vždycky dobrá volba! Ráda ho kombinuju s různou zeleninou, tohle vypadá fakt dobře. Jen bych tam přidala víc citronu.