Losos s vejci a špenátem zapečený v listovém těstě je velmi chutné jídlo. Jako přílohu můžete zvolit čerstvou zeleninu i brambory.
Potřebujete:
✿ 750 g lososa
✿ 3 stroužky česneku
✿ 2 lžíce másla
✿ 350 g listového špenátu
✿ sůl, pepř
✿ 3 vejce
✿ 1 plát listového těsta
1. Na rozehřátém másle orestujte v kastrolu nadrobno nasekaný česnek dozlatova. Přidejte omytý špenát, osolte, opepřete a poduste špenát do změknutí. Poté sceďte a promíchejte. Dvě vejce uvařte natvrdo.
2. Z lososa odstraňte kůži, filet rozdělte na polovinu, osolte a opepřete.Do středu rozváleného plátu listového těsta po celé délce rozprostřete polovinu špenátové směsi. Na ni položte lososa, nakrájená uvařená vejce a na ně zbylý špenát.
3. Okraje těsta potřete rozšlehaným vejcem a zarolujte. Závin potřete rozšlehaným vejcem a zlehka propíchejte vidličkou. Pečte při 200 °C asi 30 minut dozlatova. Nechte 10 minut odpočívat a nakrájejte na plátky a podávejte.