Suroviny na 4 porce:
● 4 fi lety z lososa
● 500 g listů špenátu
● 3 stroužky česneku
● 1 střední cibuli
● 100 ml smetany
● 3 lžíce másla
● 1 citron
● 4 snítky tymiánu
● čerstvě umletý pepř
● podle chuti sůl
Postup:
Filety z lososa opláchněte, osušte, osolte, opepřete a zakápněte citronovou šťávou. Cibuli a česnek nakrájejte najemno. Na lžíci másla zpěňte cibuli a česnek a nechte osmahnout dozlatova.
Vmíchejte špenát, osolte a opepřete a nechte chvilku dusit na malém plameni tak, aby se tekutina, kterou špenát pustí z části odpařila.
Poté přilijte smetanu, snižte plamen a nechte ještě chvilku provářet. Na pánvi rozehřejte máslo a osmažte na něm fi lety z lososa z obou stran. Na talíře rozdělte špenát,na něj položte osmažené filety. Rybu na talíři ještě ozdobte snítkou tymiánu a plátkem citronu.