Že je ryba bez chuti? To rozhodně není pravda. Musíte ji však umět připravit.
Suroviny:
200 g čerstvého lososa (přibližně dva kousky)
1 lžička bílého nahrubo namletého pepře
1 lžička černého nahrubo namletého pepře
1 lžička zeleného nahrubo namletého pepře
1 lžíce čerstvé citronové šťávy
hrst čerstvé řeřichy nebo tymiánu
4 lžíce kvalitního olivového oleje
sůl
Postup:
Lososa vysušte z obou stran kuchyňskou utěrkou. Rozpalte si olej a mezitím lososa obalte ve směsi pepřů a soli.
Lososa začněte smažit kůží dolů. Postačí tři minuty z obou stran.
Nakonec rybu přelijte citronovou šťávou a dozdobte čerstvou řeřichou, případně můžete použít čerstvý tymián.
Náš tip
Rybu podáváme s opečenými nebo vařenými bramborami, skvělá je i čerstvá bagetka.