Ryba, která nikoho neurazí. S pečenými mandlemi a bylinkami je naprosto neodolatelná.
Ingredience (4 osoby):
● 4 filety lososa
● citronová šťáva
● 100 g změklého másla
● 4 polévkové lžíce posekaných spařených mandlí
● posekaná petrželka a tymián
● sůl ● pepř
Postup:
Zapékací misku vytřeme silnou vrstvou másla. Filety lososa omyjeme a usušíme.
Z obou stran osolíme a opepříme. Pokapeme citronovou šťávou. Dáme do zapékací misky kůží dolů a povrch lososa potřeme zbylým máslem.
Nasekané mandle, petržel a tymián smícháme a poklademe jimi lososa.
Zapékací misku dáme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 15 až 20 minut. Podle chuti podáváme se zeleninovým či bramborovým salátem.
Příprava: 30 min
Cena: 280 Kč