Tučné ryby jsou plné prospěšných omega-3 mastných kyselin, které podpoří vaše zdraví.
Potřebujete:
✿ 2 filety z lososa
✿ 500 ml vývaru
✿ 150 ml smetany
✿ 1 hrst čerstvého kopru (nebo 2 lžíce sušeného)
✿ 2 lžíce mouky
✿ 2 lžíce másla
✿ 1 lžíci oleje
✿ sůl, pepř
✿ ocet
✿ cukr
1. V hrnci rozpalte máslo, přidejte mouku a umíchejte světlou jíšku. Zalijte vývarem, rozšlehejte a přiveďte k varu. Povařte asi 20 minut.
2. Lososa očistěte, osušte a osolte. Na pánvi na oleji lososa opečte z obou stran dozlatova. Pak ho přendejte do trouby a nechte při 160 °C asi 15– 20 minut dopéct.
3. Omáčku zahřejte a vmíchejte smetanu s koprem. Dochuťte solí, pepřem, cukrem a octem. Lososa přelijte omáčkou a podávejte s brambory.