Suroviny:
4 filety z lososa
2 pomeranče
2 lžíce hořčice
2 lžíce medu
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce strouhanky
4 snítky tymiánu
pepř
sůl
Postup:
Pomeranče důkladně omyjte, z jednoho nastrouhejte kůru a nakrájejte ho na kolečka, z druhého vymačkejte šťávu. V misce smíchejte kůru, šťávu, hořčici, med, olivový olej, strouhanku a osolte a opepřete.
Filety z lososa opláchněte, osušte a vyskládejte na plátky pomerančů na alobal. Potřete je ze všech stran marinádou, navrch položte snítku tymiánu, pořádně zabalte a dejte na plech.
Vše dejte do trouby předehřáté na 160 °C a pečte zhruba 35 minut. Před podáváním z každého filetu sejměte kůži. Podávejte s pečenými rozmarýnovými bramborami nebo lehkým salátkem.